OVER TJITSKE

Ik ben een creatieve en altijd vrolijke vormgever. Een 23 jarige Friezin die opgegroeid is in het dorpje Hommerts en momenteel woonachtig in Bolsward. Ik ben afgestudeerd als Interactieve MediaVormgever MBO en ik zit momenteel in de eindfase van de opleiding Communication & Multimedia Design HBO aan de NHL.

ERVARING

Ik heb enige ervaring als vormgever door mijn verschillende stages bij onder andere Online Media Koffer en Reinder.eu. Momenteel werk ik als webdesigner bij Occhio in Sneek en ben ik freelancer met mijn eigen bedrijf.

Bekijk hier mijn CV.

OVER TCD

Sinds kort ben ik geregistreerd bij de KVK en heb ik mijn eigen bedrijf genaamd Tjitske Cnossen Design. Ik maak designs voor onder andere kleine bedrijven en regionale klanten. Ook valt mijn webshop Stjicker onder Tjitske Cnossen Design, waar ik stickers maak met een speciale betekenis.

“Voor mij is het belangrijk dat klanten zichzelf kunnen zijn. Ik maak unieke en creatieve designs die aansluiten bij de ware kleuren van de klant. Mijn werk is geslaagd wanneer klanten met een lach op hun gezicht vertrekken.”

PROCES


WEBDESIGN

Wanneer ik bezig ga met een website, onderzoek ik het onderwerp goed en creeer ik na aanleiding van een gesprek met de klant een duidelijk plan van aanpak. Vervolgens begin ik met het schetsen van ideeen. Deze zet ik om naar wireframes (website indeling) en deze voer ik door naar het uiteindelijke webdesign. In het webdesign bepaal ik alle uiteindelijke vormgeving naar wens van de klant.

Eventueel zet ik het webdesign om in een website met WordPress of HTML/CSS.

GRAFISCHE VORMGEVING

Binnen de grafische vormgeving creeer ik: Huisstijl, logo, folder/brochures, posters en andere vormen naar wens.

Met grafisch ontwerp bespreek ik duidelijk de wensen van de klant. Ook dit verwerk ik in een schets. Vervolgens creeer ik een plan van aanpak waarin ik een moodboard en style tile verwerk. Ik werk de documenten uit in Adobe Illustrator, Indesign of Photoshop.

ILLUSTRATIES

Illustraties kunnen vallen onder huisstijl (zoals iconen), illustraties op grafisch ontwerp, stickers, of losse illustraties.

Wanneer ik illustreer, bespreek ik met de klant welke sfeer het over moet brengen en laat ik de klant kiezen tussen verschillende stijlen ik kan creeeren. De ideeen worden uitgeschetst en eventueel uitgewerkt op papier. Vervolgens verwerk ik de schetsen in Adobe Illustrator.